Duunit.net

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa

Työhakemus

Työnhaun asiakirjat

Työhakemus sisältää yleensä varsinaisen työhakemuksen sekä ansioluettelon. Lisäksi mukaan voidaan liittää myös muita asiakirjoja. Mukaan liitetään yleensä vain työnantajan pyytäessä koulu-,opinto ja työtodistusten kopiot (mieluiten oikeaksi todistetut). Lisäksi joissain erityistapauksissa työnantaja toivoo työnäytteitä liitettäväksi hakemukseen.

Haettavan työn ala ja työpaikan luonne vaikuttavat hakemuksen tyyliin. Todennäköisesti ei kannata hakea mainostoimiston ideanikkarin paikkaa samantyylisellä hakemuksella kuin tunnetun asianajotoimiston juristin paikkaa.

Suomen ulkopuolelta töitä haettaessa on syytä huomata että sekä työhakemuksen että ansioluettelon sisältö ja tyylilaji vaihtelevat maasta toiseen. Kannattaakin tutustua kohdemaan käytäntöihin. Esimerkiksi Internetistä löytää helposti lukuisia esimerkkejä työhakemuksista ja ansioluetteloista.

 


Työhakemus

Työhakemuksen avulla tavoittelet kutsua työhaastatteluun. Sen tehtävänä on sinut työnantajalle ja erottua muista.

Ansioluettelo

Ansioluettelon (CV, Curriculum Vitae, resume) tehtävänä on ammatillinen kuva sinusta. Kuvata sinua, opintojasi, osaamistasi, työhistoriaasi sekä antaa hieman täydentävää kuva sinusta ihmisenä esim. harrastusten mainitsemisen muodossa.

 

Haku


Duunit.net - Avoimet Työpaikat ja Työnhakuopas

Palautetta palvelusta voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen palaute ( at ) duunit.net 

Tietosuoja: Sivuillamme ei ole rekisteröitymis- tai kirjautumismahdollisuutta, joten henkilötietoja ei kerätä. Kaikki sisältö on maksutonta.

Mediakortti